
 |
O nás |
 |
|
|
|
|
|
 |
Pro chovatele |
 |
|
|
|
|
|
 |
O masu |
 |
|
|
|
|
|
|
Steaky
Chcete vyzkoušet americký styl grilování masa? Jste milovníky opravdu kvalitního hovězího? Láká Vás křehký a šťavnatý kus masa? Pak steaky z hovězího masa ČESKÝ ANGUS jsou tím, co právě hledáte.
Maso zpracované severoamerickým stylem bourání, zralé a vakuově balené je Vám k dispozici i na českém trhu. Dlouholetá tradice, spokojenost nejnáročnějších zákazníků a přísná veterinární kontrola - to je záruka Vaší správné volby.
Typy na přípravu:
- Vhodným masem je roštěná, svíčková nebo kýta (vnější a vnitřní šál, ořech). Maso můžete předem naložit, nebo mechanicky zjemnit pěstí, nožem. Snažte se maso krájet vždy přes jádro. Steaky jsou nejlepší při tloušťce 2,5 - 3 cm. Připravovat je můžete na pánvi, na grilu, na plátu.
- Vybírejte maso lehce mramorované, oddělte tuk a blány, aby se maso na pánvi neprohýbalo.
- Nikdy nepoužívejte sůl před tepelnou úpravou, k obrácení plátků nepoužívejte vidličku, vhodnější jsou kuchyňské kleště.
- Plátky otáčejte, když se na horní straně objeví šťáva, tímto šťávu udržíte ve steaku. V průběhu přípravy potřebují steaky obrátit dvakrát. Propečení zkontrolujte malým řezem uprostřed steaku nebo podél kosti. Kontrolujte vždy dříve, než si myslíte, že je maso hotové - vždy maso můžete vrátit na pánev a dodělat.
- Velmi krátkou dobu zpracování potřebují steaky krvavé - rare, opakem jsou dobře propečené steaky - well done.
minuty na jednu stranu |
tloušťka masa |
mírně propečený (krvavý) |
středně propečený |
dobře propečený |
1 cm | 3 - 5 | 5 - 7 | 7 - 9 |
2,5 cm | 5 - 7 | 7 - 9 | 9 - 11 |
4 cm | 7 - 9 | 9 - 11 | 15 - 18 |
5 cm | 12 - 18 | 15 - 18 | 25 - 30 |
Pro přípravu hovězího masa doporučujeme teplotu 140 - 160 °C
|