O nás
profil firmy
kontaktní udaje
historie
služby
získaná ocenění

Pro chovatele
Angus
Hereford
Simental
Charolais

O masu
Informace
Nabídka
Steaky
Fotogalerie
Objednávky masa
Naše produkty
Kde je nakoupíte


Steaky


Chcete vyzkoušet americký styl grilování masa? Jste milovníky opravdu kvalitního hovězího? Láká Vás křehký a šťavnatý kus masa? Pak steaky z hovězího masa ČESKÝ ANGUS jsou tím, co právě hledáte.

Maso zpracované severoamerickým stylem bourání, zralé a vakuově balené je Vám k dispozici i na českém trhu. Dlouholetá tradice, spokojenost nejnáročnějších zákazníků a přísná veterinární kontrola - to je záruka Vaší správné volby.

Typy na přípravu:


  • Vhodným masem je roštěná, svíčková nebo kýta (vnější a vnitřní šál, ořech). Maso můžete předem naložit, nebo mechanicky zjemnit pěstí, nožem. Snažte se maso krájet vždy přes jádro. Steaky jsou nejlepší při tloušťce 2,5 - 3 cm. Připravovat je můžete na pánvi, na grilu, na plátu.
  • Vybírejte maso lehce mramorované, oddělte tuk a blány, aby se maso na pánvi neprohýbalo.
  • Nikdy nepoužívejte sůl před tepelnou úpravou, k obrácení plátků nepoužívejte vidličku, vhodnější jsou kuchyňské kleště.
  • Plátky otáčejte, když se na horní straně objeví šťáva, tímto šťávu udržíte ve steaku. V průběhu přípravy potřebují steaky obrátit dvakrát. Propečení zkontrolujte malým řezem uprostřed steaku nebo podél kosti. Kontrolujte vždy dříve, než si myslíte, že je maso hotové - vždy maso můžete vrátit na pánev a dodělat.
  • Velmi krátkou dobu zpracování potřebují steaky krvavé - rare, opakem jsou dobře propečené steaky - well done.
minuty na jednu stranu
tloušťka
masa
mírně propečený
(krvavý)
středně propečený dobře propečený
1 cm3 - 5 5 - 7 7 - 9
2,5 cm 5 - 7 7 - 9 9 - 11
4 cm 7 - 9 9 - 11 15 - 18
5 cm 12 - 18 15 - 18 25 - 30


Pro přípravu hovězího masa doporučujeme teplotu 140 - 160 °C
© 1993, 2005 - M.I.L.O.S. Inc, info@angus-aaa.cz © WebApplications.cz